Zwarte thee bij gebraden vlees, groene thee bij een vegetarisch gerecht, witte thee bij vis en vruchtenthee bij desserts: het zijn de basisregels van tea pairing. Bij tea en food pairing gaat het om het combineren van thee met gerechten, waardoor de smaken nog beter tot uiting komen. We vertellen je alles over tea pairing!
Wat is tea pairing?
Tea pairing is het zo combineren van gerechten en thee dat smaken nog beter tot uiting komen. Je kunt het vergelijken met het drinken van wijn bij bepaalde gerechten. Bij tea en food pairing kies je voor thee in plaats van wijn.
De regels van tea en food pairing
De algemene regels voor het koppelen van thee aan gerechten zijn niet moeilijk. We zetten ze voor je op een rij:
Pickwick zwarte thee varianten: English, Dutch en meer.
Pickwick groene thee varianten: Lemon, Pure, Cranberry en meer.
Pickwick witte thee varianten: White & Green Tea Passionfruit
Pickwick fruitvariaties: Bosvruchten, Aardbei, Mango of ga voor de cafeïnevrije Fruit Fusion thee.
Pickwick Chai-thee: Spicy Chai.
Deze regels kun je gebruiken om te experimenteren met tea pairing, maar uiteraard blijven de combinaties ook gebaseerd op smaak. Experimenteer gerust met thee en eten en geniet van je eigen bedachte combinaties.
Vrolijk Pasen!
Van een beschilderd gekookt eitje tot een heerlijk sneetje Paasbrood en warme pistoletjes. Bij jouw paasontbijt of brunch kan een kopje thee natuurlijk niet ontbreken. Omdat er veel variatie zit in de dingen die je op een ochtend als deze eet, is een volle thee die op kan tegen zowel de zoete als hartige smaken erg passend. Probeer eens onze Dutch blend of ga voor onze Earl Grey Citrus.
Thee pairing tijdens Sinterklaas
Ben jij dol op pepernoten en kruidnoten of andere heerlijke speculaassmaken? Combineer deze dan eens met een van de smaken uit de Pickwick Delicious Treats variaton box. Wat dacht je bijvoorbeeld van Spices Biscuit! Het is een van de vier rijke smaken die het ‘heerlijk avondje’ vast nog lekkerder maken.
Oliebol erbij?
Ook tijdens het kerstdiner of op oudjaarsavond en nieuwjaarsdag kun je aan de slag met tea pairing. Oliebollen smaken bijvoorbeeld nog lekkerder met Winter Glow of Caramelised Pear. Proost!
Kopje thee bij het diner
Thee drinken bij het eten versterkt de smaken niet alleen, het kan ook smaken neutraliseren. Vooral witte thee kan de smaak van het eerder gegeten gerecht doen verdwijnen. Wil je na het voorgerecht een heel ander soort gerecht serveren? Dan is het een goed idee om tussendoor een kopje witte thee te drinken. Een kopje thee tijdens het kerstdiner is dus zeker een goed idee!
Thee verwerken in gerechten
Naast het combineren van thee en eten, kun je thee ook als ingrediënt opnemen in gerechten. Denk aan een heerlijk theebrood, smakelijk spicy chai cupcakes, feestelijke rood fruit tiramisu, frisse green tea cheesecake of een spectaculaire earl grey chocoladetaart! Bekijk hier al onze theegerechten.
Tea pairing en mocktails
Wist je dat je met thee ook mocktails op smaak maakt? Je leest er hier alles over.
Wil je meer weten over de thee van Pickwick en op de hoogte blijven van nieuwe varianten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Ontdek de 100% natuurrlijke kruidenthee van Pickwick. Deze heerlijke theemelanges zijn ook verkrijgbaar in variatie-verpakkingen.