Rooibos, aroma, stukjes honing (0,6%).

Deze heerlijke rooibos blend is subtiel verrijkt met een vleugje honing, wat zorgt voor een zachte, zoete en verwarmende smaak. Rooibos, afkomstig van de gelijknamige plant die in de zonovergoten regio's van Zuid-Afrika groeit, is van nature cafeïnevrij omdat het niet afkomstig is van de traditionele theeplant. Het vleugje honing voegt een natuurlijke zoetheid toe die perfect harmonieert met de volle, kruidige smaken van de rooibos. Deze blend biedt niet alleen een rustgevend en ontspannend moment, maar is ook ideaal voor wie op zoek is naar een heerlijke, cafeïnevrije optie die zowel kalmerend als verfrissend is.
Energie | 4 kj / 1 kcal | |
Vetten | 0 g | |
Waarvan verzadigd vetzuren | 0 g | |
Koolhydraten | 0,2 g | |
Waarvan suikers | 0 g | |
Eiwitten | 0 g | |
Zout | 0 g |
Rooibos, aroma, stukjes honing (0,6%).
Rooibos
Rooibos geeft de thee een warme, milde basis met een natuurlijke, lichtzoete smaak. Omdat het van nature geen cafeïne bevat, is rooibos een geliefd ingrediënt in blends die op elk moment van de dag gedronken kunnen worden. De zachte smaak combineert goed met zowel fruitige als kruidige toevoegingen, en zorgt voor een ronde, uitgebalanceerde thee.
Honing
Honing voegt een natuurlijke, zachte zoetheid toe aan de thee en zorgt voor een warme, ronde smaakbeleving. Het is een geliefd ingrediënt in kruidige of krachtige blends, omdat het de smaken mooi in balans brengt en een licht verzachtend effect heeft. Honing maakt de thee extra toegankelijk en geeft een vleugje comfort aan elk kopje.
Hoe maak je het lekkerste kopje Rooibos Honey? Daar zijn onze Master Blenders heel de dag mee bezig. Hoe lang je het zakje in het water houdt en hoe warm het water is maakt echt verschil! Hieronder vind je specifieke tips voor Rooibos Honey.
Water goed doorkoken
3-5 minuten intrekken
Goed roeren
Ideale temperatuur 100˚C
Rooibos komt van een plant die groeit in de omgeving van de Cederberg, een berggebied in Zuid-Afrika. Het bijzondere aan rooibos is dat het niet gemaakt wordt van de theeplant (Camellia sinensis), maar van de Aspalathus linearis plant. Dat betekent dat rooibos officieel geen ‘echte’ thee is, ook al drinken we het wel als thee.
De blaadjes van de rooibosplant worden geplukt, geplet en vervolgens in de zon gedroogd. Tijdens dit proces krijgt rooibos zijn herkenbare roodbruine kleur en milde, zoete smaak. Rooibos bevat van nature geen cafeïne en is daardoor een fijne keuze voor elk moment van de dag.
Benieuwd waar rooibos vandaan komt, hoe het werd ontdekt én wat het verschil is met andere theesoorten? We vertellen je er graag meer over.