Deze Earl Grey Chocoladetaart kun je maken voor elke gelegenheid. Voor bijvoorbeeld een High Tea, tijdens kerst of een verjaardag! Deze heerlijke chocoladetaart is dé perfecte combinatie tussen chocolade en jouw favoriete Pickwick Earl Grey thee met de smaak van bergamot.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Begin dan met het zetten van thee. Hang de zakjes Pickwick Earl Grey in 1 liter kokend water voor ongeveer 5 minuten. Laat deze vervolgens staan om af te koelen.
Mix de basterdsuiker, rietsuiker en boter tot een luchtig mengsel.
Voeg een voor een de eieren toe aan het beslag. Mix dit goed door elkaar.
De Earl Grey en Griekse yoghurt voeg je hieraan toe.
Haal het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door de zeef en voeg hier het bakpoeder en de baking soda aan toe. Vervolgens mix je dit ook door het beslag heen.
Snijd de witte chocolade in blokjes en voeg deze samen met 50 gram van de melk chocolate chips toe aan het beslag.
Giet het beslag in de ronde bakvorm.
Bak de taart 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Wanneer de taart klaar is strijk je de overige 100 gram chocolate chips over de taart. Plaats de taart wanneer deze een klein beetje is afgekoed in de koelkast zodat de chocolade verder kan uitharden.
Top de taart af met jouw favoriete fruit! Wij gebruiken blauwe bessen en bramen.