Even de tijd nemen voor een ander door het stellen van een Tea Topic vraag heeft voor veel bijzondere momenten gezorgd. Lees hieronder enkele bijzondere verhalen. Heb jij ook een mooi verhaal? Stuur deze in en wie weet komt jouw verhaal ook op deze pagina! Daarnaast maak je elke maand kans op een Tea Topic spel.

Stuur je verhaal in

Wil je met me trouwen?

Mijn vriendin en ik stellen elkaar altijd al veel vragen maar nu met de Tea Topics nog meer. Elkaar zo goed mogelijk leren kennen en steeds meer over elkaar te weten komen met een kopje thee doen we dan ook erg vaak. Nu zijn we al een tijdje samen en ben ik een boek aan het maken met al onze herinneringen, van foto's tot muziekteksten. Sinds een tijdje spaar ik de Tea Topics die we bij onze thee hebben om in dit boek te verwerken. Aan het eind van het boek stop ik de ring waarmee ik haar ten huwelijk wil vragen. In het boek stop ik verschillende hints. Zo heb ik ook een eigen Tea Topic "Wil je met me trouwen' toegevoegd. Nu hopen dat ze ja gaat zeggen!

Nathan

Pickwick bedankt!

Ik spaar de teatopics al vanaf het moment dat ik ze ontdekt heb. Ik vind ze geweldig en wil ze allemaal te pakken zien te krijgen. In eerste instantie vond ik ze gewoon leuk, maar sinds begin dit jaar zijn ze ook een lichtpunt in mijn leven. Door gezondheidsproblemen lig ik erg veel op bed en kom ik eigenlijk nergens meer. De teatopics zijn voor mij zeer belangrijk. Ik zet er dagelijks een op Facebook en Twitter waar ik erg leuke reacties op krijg. Ik ben er zelfs een keer voor op radio 2 geweest om er nog veel meer te pakken te krijgen. Ook gebruik ik ze voor mijn grootste passie schrijven als inspiratiebron voor als ik even niet verder kom. Ik ben al met al superblij met de teatopics. Voor velen zijn het misschien iets kleins, maar voor mij een hulpmiddel om mijn situatie het hoofd te bieden. Pickwick, heel erg bedankt voor het uitbrengen en daardoor makkelijker maken van mijn huidige situatie.

Miriam

Theezakjes vragen!

Ik werk in de ouderenzorg. Tijdens mijn werk kom ik bij een lieve mevrouw die dement aan het worden is. Ik kom bij haar om in de gaten te houden of ze ’s avonds wel gaat eten en drinken. Sinds kort heb ik ontdekt dat ze het erg gezellig vindt om samen in de keuken haar avondmaaltijd te maken. Ik zet thee en zij smeert brood. Ze praat nooit veel. Op een gegeven moment ben ik begonnen met de vragen die op de labeltjes van de thee staan aan haar te vragen. We hebben zo korte gesprekjes over haar jeugd, eten wat ze lekker vindt, vakanties. Deze bijzondere momenten maken mijn werk iedere keer weer de moeite waard en mooi om te doen.

Jetty

Met de Tea Topics kwamen we in gesprek

Ik denk dat het goed is te vertellen dat ik pastoraal werkster ben in een katholieke parochie in Twente. Enkele jaren geleden had paus Franciscus een Jaar van Barmhartigheid uitgeroepen. In onze parochie heb ik toen diverse activiteiten bedacht rondom de Werken van Barmhartigheid. Eén van die activiteiten was een middag rondom de vluchtelingen opnemen… In overleg met de st. Palet (vluchtenlingenwerk) hebben we een aantal vluchtelingen uit onze gemeente uitgenodigd om thee te komen drinken onder de noemer Zin in Thee. Zij hadden allemaal wat lekkers uit hun cultuur meegenomen en wij hadden de theepot en de koekjestrommel op tafel staan. Met de vragen van Pickwickthee-labeltjes kwamen we met elkaar in gesprek. Het was heel bijzonder om zo met elkaar nader kennis te maken en vaak ook (een deel van de) vluchtverhalen en het heimwee te horen. Ruim anderhalf uur hebben we samen thee gedronken! Helaas is het bij deze ene keer gebleven. Het blijft toch moeilijk om met vluchtelingen/statushouders in contact te komen, maar het was echt een bijzondere activiteit.

Maroesjka

Hoogtepunt van de dag

Lieve mensen van Pickwick, ik wil jullie gewoon even bedanken voor jullie geweldige Tea Topics. Ik ben verpleegkundige in de thuiszorg en zet vaak een kopje thee voor patiënten (die vrijwel allemaal doosjes van pickwick in de kast hebben staan). Dankzij de vragen op de theelabeltjes komen de meest mooie, verrassende, grappige en betekenisvolle gesprekken op gang, daar ben ik jullie ontzettend dankbaar voor! Sommige patiënten vragen zelfs wat “dat nieuwsgierige theezakje” vandaag van ze wil weten, zeker in deze tijd waar eenzaamheid bij ouderen steeds vaker voorkomt is nu een kopje thee soms het hoogtepunt van de dag. Jullie zijn geweldig!

Marlies

I love it!

'Wat wil je voor je volgende verjaardag bereikt hebben?' vroeg Pickwick me vorig jaar deze dag. Nou toen vond ik het wel toepasselijk om mijn logo te lanceren op mijn verjaardag en mijn pijlen te zetten op een succesvol 1e ZZP jaar. En laat nu vandaag precies 1 jaar later ook de dag zijn dat ik me echt 100% ZZP'er kan noemen. Vanaf nu geen backup loon meer, het komt nu volledig aan op eigen kracht. Zeer spannende tijden in het verschiet maar financieel zit ik gelukkig nog wel even safe en ik hoop dat ik komend jaar weer net zo'n vruchtbaar jaar wordt natuurlij. Een jaar geleden nog herstellende van een burn-out en nu durf ik er toch langzaam op te vertrouwen dat al mijn knokken van afgelopen jaren niet voor niets is geweest. Ik moet mezelf nog af en toe knijpen hoor. Maar mensen: ik durf het nu toch gerust hardop te zeggen, ik heb een stevige fundering gelegd waarop ik verder kan bouwen. En als dat klopt dan kan je je ontwikkelen en groeien, ik zit nog vol ideeën voor de toekomst. Ik wilde een gezondere toekomst voor mezelf creëren en ondanks dat het ZZP schap echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn is, past deze jas me als gegoten. I love it.

Wendy

Ontdek wat je allemaal kunt met Tea Topics

Praat met Nederland mee over

#teatopics

Pickwick Theeblaadje

Onze nieuwsbrief loopt over van de lekkere recepten, aanbiedingen, nieuwe producten en leuke evenementen van Pickwick.