Tea Topics verhalen


Écht de tijd nemen voor een ander of voor jezelf kan veel betekenen. Sommige van deze momenten zijn te mooi, bijzonder of verrassend om niet te delen met heel Nederland. Welk verhaal wil jij met ons delen naar aanleiding van een Tea Topic?

Pickwick verhalen theepotje

Het fijnste moment en het beste advies


Al jaren hangen aan de theezakjes van een bekend theemerk kaartjes met vragen. Honderden vragen zijn in de loop der tijd gesteld, en die vragen stemmen soms tot lang nadenken. Zoals: ‘In welk boek zou jij de hoofdpersoon willen zijn?’ ‘Op welke onbeantwoorde vraag wil jij graag antwoord?’ ‘Van wie zou jij de gedachten willen lezen?’ Op dit soort vragen heb ik ook na lang nadenken absoluut geen antwoord. Want echt, ik heb werkelijk geen idee wiens gedachten ik zou willen lezen. Of in welk boek ik de hoofdpersoon zou willen zijn. En zelfs niet op welke onbeantwoorde vraag ik graag een antwoord wil.


Gelukkig zijn ook gemakkelijke vragen zoals: ‘Met wie heb jij het laatste contact gehad via Whatsapp?’ ‘Waar heb je vandaag om gelachen’? Niet moeilijk: Gewhatsappt met mijn zus, over de komst van haar nieuwe kleinkind. En gelachen om de gekke fratsen van onze kat Jimmy en buurkat Gurbe. ‘Wat is voor jou het fijnste moment van de dag?‘ Een leuke vraag. Hoewel er meerdere fijne momenten op een dag zijn. Bijvoorbeeld als ik net uit bed ben, en in de keuken met Jimmy die aan het smikkelen is van zijn verwenhapje. En als ik dan de radio aandoe, en er de mooiste muziek door het huis klinkt. Een heerlijke start van de dag. Een andere ‘theezakjesvraag‘: ‘Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?’ Dat advies kreeg ik zo’n dertig jaar geleden van een aardige dame met wie ik een correspondentie voerde over het leven en de maatschappij en dat soort onderwerpen. In een van haar brieven schreef ze, dat ze mijn schrijfstijl zo waardeerde. “Je zou columns moeten gaan schrijven,” adviseerde ze. “Dat ligt je wel.”

Ik volgde haar advies op en ging stukjes schrijven voor diverse bladen. En dus is de volgende ‘theezakjesvraag’ niet moeilijk te beantwoorden: ‘Waar word je blij van?’ Het antwoord: Van het beste advies dat ik lang geleden kreeg: ‘ga columns schrijven’. Want het schrijven van columns en korte verhalen zorgt niet alleen voor een opgewekt humeur, maar is tevens een perfecte uitlaatklep van allerlei zaken die de aandacht verdienen. Schrijven maakt me blij. Vooral als ik tijdens het schrijven ook naar prachtige muziek luister. Terwijl Jimmy zielstevreden op de stoel naast me ligt te ronken, en de thee staat te trekken.

Dini
Pickwick tea topic De Leve

Tea Topics inspireren meneer tot schrijven persoonlijk verhalenboek


De Pickwick Tea Topics hebben de heer S. de Leve geïnspireerd om prachtige, persoonlijke verhalen te schrijven naar aanleiding van enkele Tea Topics. Zo schreef hij het verhaal hieronder als antwoord op de Tea Topic  'Hoe laad jij jezelf op?':

“Nu ik hoogbejaard ben, overkomt het me vaak dat ik midden op de dag een dip krijg. Ik ben nergens meer in geïnteresseerd en zit futloos in de stoel.

Nu zou ik bijvoorbeeld achter de piano kunnen gaan zitten of een muziekje opzetten, maar ik ben hartstikke doof.  Bovendien zijn de klanken vervormd. In de keukenkast staat een doosje met Pickwick-thee. Met heet water begiet ik het theezakje in het kopje en lees het labeltje. Op een schoteltje leg ik wat miniatuurwafeltjes. Hiermee  begeef ik me schuifelend achter de rollator naar mijn bureau en schrijf een Pickwick Tea Topic. Er bestaat geen betere manier om je op te laden.”

dhr. de Leve

 

Pickwick verhalen Madeleine


Teatopics spel bracht jongeren in gesprek!


Mijn vorige werkplek was een afdeling voor jongeren met autisme. Ik heb zelf een soort spel van de Teatopiclabels gemaakt. In een schrift heb ik bladzijdes genummerd en op elke bladzijde 4 labels geplakt. Met 1 of meer dobbelstenen gooi je een getal en van de bijbehorende bladzijde kun je kiezen uit vraag A, B, C of D. Door het speelse karakter werd het elkaar leren kennen geen zwaar 'interview' én de jongeren leerden mij ook goed kennen. Dit komt de onderlinge band ten goede.


Ook leuk hoe ze bepaalde gevoelige onderwerpen in andere gesprekken nu ook gingen benoemen, het bespreken hiervan was spelenderwijs makkelijker geworden. Op mijn huidige werkplek, volwassenenpsychiatrie, wil ik dit mooie hulpmiddel weer in gaan zetten. Bedankt voor de mooie vragen op de Teatopiclabels Pickwick!

Madeleine
Pickwick verhalen Nathan afbeelding


Wil je met me trouwen?


Mijn vriendin en ik stellen elkaar altijd al veel vragen maar nu met de Tea Topics nog meer. Elkaar zo goed mogelijk leren kennen en steeds meer over elkaar te weten komen met een kopje thee doen we dan ook erg vaak. Nu zijn we al een tijdje samen en ben ik een boek aan het maken met al onze herinneringen, van foto's tot muziekteksten.

Sinds een tijdje spaar ik de Tea Topics die we bij onze thee hebben om in dit boek te verwerken. Aan het eind van het boek stop ik de ring waarmee ik haar ten huwelijk wil vragen. In het boek stop ik verschillende hints. Zo heb ik ook een eigen Tea Topic "Wil je met me trouwen' toegevoegd. Nu hopen dat ze ja gaat zeggen!

Nathan
Pickwick verhalen Miriam afbeelding


Pickwick bedankt!


Ik spaar de teatopics al vanaf het moment dat ik ze ontdekt heb. Ik vind ze geweldig en wil ze allemaal te pakken zien te krijgen. In eerste instantie vond ik ze gewoon leuk, maar sinds begin dit jaar zijn ze ook een lichtpunt in mijn leven. Door gezondheidsproblemen lig ik erg veel op bed en kom ik eigenlijk nergens meer. De teatopics zijn voor mij zeer belangrijk. Ik zet er dagelijks een op Facebook en Twitter waar ik erg leuke reacties op krijg.

 

Ik ben er zelfs een keer voor op radio 2 geweest om er nog veel meer te pakken te krijgen. Ook gebruik ik ze voor mijn grootste passie schrijven als inspiratiebron voor als ik even niet verder kom. Ik ben al met al superblij met de teatopics. Voor velen zijn het misschien iets kleins, maar voor mij een hulpmiddel om mijn situatie het hoofd te bieden. Pickwick, heel erg bedankt voor het uitbrengen en daardoor makkelijker maken van mijn huidige situatie.

Miriam

 

Pickwick verhalen Jetty afbeelding


Theezakjes vragen!


Ik werk in de ouderenzorg. Tijdens mijn werk kom ik bij een lieve mevrouw die dement aan het worden is. Ik kom bij haar om in de gaten te houden of ze ’s avonds wel gaat eten en drinken. Sinds kort heb ik ontdekt dat ze het erg gezellig vindt om samen in de keuken haar avondmaaltijd te maken. Ik zet thee en zij smeert brood. Ze praat nooit veel.

Op een gegeven moment ben ik begonnen met de vragen die op de labeltjes van de thee staan aan haar te vragen. We hebben zo korte gesprekjes over haar jeugd, eten wat ze lekker vindt, vakanties. Deze bijzondere momenten maken mijn werk iedere keer weer de moeite waard en mooi om te doen.

Jetty
Pickwick verhalen Maroesjka  afbeelding


Zin in thee


Ik denk dat het goed is te vertellen dat ik pastoraal werkster ben in een katholieke parochie in Twente. Enkele jaren geleden had paus Franciscus een Jaar van Barmhartigheid uitgeroepen. In onze parochie heb ik toen diverse activiteiten bedacht rondom de Werken van Barmhartigheid. Eén van die activiteiten was een middag rondom de vluchtelingen opnemen…


In overleg met de st. Palet (vluchtenlingenwerk) hebben we een aantal vluchtelingen uit onze gemeente uitgenodigd om thee te komen drinken onder de noemer Zin in Thee. Zij hadden allemaal wat lekkers uit hun cultuur meegenomen en wij hadden de theepot en de koekjestrommel op tafel staan. Met de vragen van Pickwickthee-labeltjes kwamen we met elkaar in gesprek. Het was heel bijzonder om zo met elkaar nader kennis te maken en vaak ook (een deel van de) vluchtverhalen en het heimwee te horen. Ruim anderhalf uur hebben we samen thee gedronken! Helaas is het bij deze ene keer gebleven. Het blijft toch moeilijk om met vluchtelingen/statushouders in contact te komen, maar het was echt een bijzondere activiteit.

Maroesjka 
Pickwick verhalen Marlies  afbeelding


Hoogtepunt van de dag


Lieve mensen van Pickwick, ik wil jullie gewoon even bedanken voor jullie geweldige Tea Topics. Ik ben verpleegkundige in de thuiszorg en zet vaak een kopje thee voor patiënten (die vrijwel allemaal doosjes van pickwick in de kast hebben staan). Dankzij de vragen op de theelabeltjes komen de meest mooie, verrassende, grappige en betekenisvolle gesprekken op gang, daar ben ik jullie ontzettend dankbaar voor!

 

Sommige patiënten vragen zelfs wat “dat nieuwsgierige theezakje” vandaag van ze wil weten, zeker in deze tijd waar eenzaamheid bij ouderen steeds vaker voorkomt is nu een kopje thee soms het hoogtepunt van de dag. Jullie zijn geweldig!

Marlies
Een vrouw die in een tuin met haar hond aan het spelen is.


I love it!


'Wat wil je voor je volgende verjaardag bereikt hebben?' vroeg Pickwick me vorig jaar deze dag. Nou toen vond ik het wel toepasselijk om mijn logo te lanceren op mijn verjaardag en mijn pijlen te zetten op een succesvol 1e ZZP jaar. En laat nu vandaag precies 1 jaar later ook de dag zijn dat ik me echt 100% ZZP'er kan noemen. Vanaf nu geen backup loon meer, het komt nu volledig aan op eigen kracht.

 

Zeer spannende tijden in het verschiet maar financieel zit ik gelukkig nog wel even safe en ik hoop dat ik komend jaar weer net zo'n vruchtbaar jaar wordt natuurlijk. Een jaar geleden nog herstellende van een burn-out en nu durf ik er toch langzaam op te vertrouwen dat al mijn knokken van afgelopen jaren niet voor niets is geweest. Ik moet mezelf nog af en toe knijpen hoor. Maar mensen: ik durf het nu toch gerust hardop te zeggen, ik heb een stevige fundering gelegd waarop ik verder kan bouwen. En als dat klopt dan kan je je ontwikkelen en groeien, ik zit nog vol ideeën voor de toekomst. Ik wilde een gezondere toekomst voor mezelf creëren en ondanks dat het ZZP schap echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn is, past deze jas me als gegoten. I love it.

Wendy