Onze weg naar duurzaamheid

Je vraagt je misschien af hoe duurzaam Pickwick is. Dat snappen wij, want duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in onze maatschappij. Met het oog op het milieu zetten wij daarom steeds meer stappen in de richting van duurzaamheid. Ook weet Pickwick als geen ander hoe verbindend de werking van thee kan zijn, daarom investeren wij met liefde in waardevolle theemomenten. Hoe we dat doen? Dat lees je hieronder.

 

 

Voor een
eerlijke teelt


Waar komt Pickwick thee vandaan?

Rainforest Alliance + Thea Leafs.png

Rainforest Alliance (RA)


Een eerlijke teelt staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom haalt Pickwick haar theebladeren van Rainforest Alliance gecertificeerde theeplantages. Zo weten we zeker dat onze thee duurzaam wordt gemaakt en de boer wordt ondersteund. Afgelopen jaar nog zijn de Pickwick Herbal varianten RA gecertificeerd en dit jaar wordt ons doel behaald; het hele Pickwick thee assortiment RA gecertificeerd!

Lees hier meer over Rainforest Alliance

 

Duurzaamheid ethical tea partnership visual

Ethical Tea Partnership


Met Pickwick willen wij een positief verschil maken in de theesector. Daarom hebben wij samen met andere organisaties het Ethical Tea Partnership in het leven geroepen, waarmee de theeboeren in bescherming worden genomen en hun leefomstandigheden worden verbeterd. Zo worden er in Rwanda managementtrainingen gegeven aan de theeboeren, leren ze slimmer te investeren en komt er steeds meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen tot stand.

Lees hier meer over Ethical Tea Partnership

 

Verpakkingscirkel met verschillende pakken thee en een kop thee van Pickwick

Minder afval,
meer recycling


Hoe duurzaam is onze theeverpakking eigenlijk?

Icon-Composteerbaar-Theezakje_3.jpg

Composteerbare theezakjes


Samen met de overheid, afvalverwerkers en andere theebedrijven in Nederland hebben wij ons ingezet voor industrieel composteerbare theezakjes. Vanaf heden mogen alle Pickwick theezakjes bij het GFT-afval. Goed nieuws, want de theezakjes zorgen uiteindelijk voor schonere compost. De theezakjes van Pickwick Joy of Tea, Herbal Super Blends, Ginger Goodness & Lekker Fris waren al industrieel composteerbaar, maar sinds eind 2022 kunnen alle theezakjes uit ons gehele portfolio bij het GFT-afval.

Icon-Geen-plastic-Verpakkingsmateriaal.jpg

Doosjes folievrij

 

Pickwick wil graag bijdragen aan minder verpakkingsmateriaal. Daarom zijn we druk bezig om een Pickwick doosje te ontwikkelen zonder plastic folie met dezelfde kwaliteit die je van ons gewend bent. Tegen de tijd dat deze zullen instromen zal hierover informatie volgen. Tot die tijd kun je het folie recyclen door het te sorteren bij het plastic afval. Pickwick Joy of Tea, Herbal Super Blends en Ginger Goodness hebben al geen plastic folie meer.

Recycling_icon.jpg

Recyclen maar!


Onze theezakjes worden al jarenlang verpakt in papieren envelopjes. Deze envelopjes worden in kartonnen doosjes verpakt. Hierdoor blijft de kwaliteit van de thee behouden en kun je de verschillende theesmaken onderscheiden. Dat is wel zo vertrouwd. Vergeet niet dat deze papieren verpakkingen gerecycled kunnen worden. Dus als je de verpakking niet meer gebruikt kan het direct bij het oud papier!

Icon-Productie.jpg

Groene energie


Wist je dat voor onze theeproductie een natuurlijke brandstof wordt gebruikt? De fabriek in Joure van ons moederbedrijf Jacobs Douwe Egberts maakt naast thee ook koffie. Bij het zetproces van koffie ontstaat er ‘koffiedik’. Dit verbranden we en daarmee verwarmen we onze stoomketels. De energie die hierbij vrijkomt gebruiken we voor onze thee productie en staat gelijk aan het stroomverbruik van ongeveer 2.000 huishoudens.

Logo meer waardevolle theemomenten duurzaamheid pagina

Meer waardevolle
theemomenten


Zo eenvoudig, maar zoveel impact

Duurzaamheid pagina visual verandering begint met een vraag

Verandering begint met een vraag


"Dankzij de vragen op de theelabeltjes komen veel mooie, verrassende, grappige en betekenisvolle gesprekken op gang" schreef een verpleegkundige aan Pickwick. Daarnaast liet een bejaarde man ons weten dat de Tea Topics theelabels die hij las tijdens zijn dagelijkse kopje thee de aanzet waren voor zijn persoonlijke verhalenbundel. Sinds we in 2015 de theelabels hebben voorzien van vragen, stromen de meest bijzondere verhalen bij ons binnen, waarin we lezen hoe de Tea Topics ervoor hebben gezorgd dat mensen meer tijd nemen voor zichzelf en voor elkaar.

Lees meer

Visual betekenisvolle les duurzaamheid pagina

Betekenisvolle les


Pickwick verzorgt de thee op het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt op basisscholen in Nederland. Tijdens dit ontbijt in de klas leren de kinderen op een feestelijke manier het belang van een goede start van de dag door gezond te ontbijten met elkaar. Zo leren ze hoe een gezond ontbijt eruit zou kunnen zien, maar ook wat er in de schijf van vijf staat en dat het belangrijk is om voldoende te drinken op een dag. Pickwick wil graag bijdragen aan deze waardevolle les, want jong geleerd is oud gedaan!

Lees meer

D.E visual voor het goede doel

Voor het goede doel

 

Al sinds 1924 sparen miljoenen Nederlandse huishoudens de D.E waardepunten die op onze koffie- en theeverpakkingen te vinden zijn. Deze waardevolle traditie van sparen kan nog meer impact teweegbrengen. Vanaf nu kan je namelijk ook jouw gespaarde waardepunten schenken aan Het Oranjefonds, De Voedselbank, Nationaal Ouderfonds of Stichting Vergeten Kind. Deze goede doelen draagt Pickwick een warm hart toe omdat zij allemaal de verbinding van mensen stimuleren. Daarom belooft Pickwick de waarde van alle D.E waardepunten die jij schenkt, te verhogen met 20%!

Lees meer

Verbrukcirkel van pickwick met de aarde, het recyclelogo en een kop thee.

Samen nóg duurzamer


Wat kan ik zelf doen?

Thuis theedrinken

Als je een kopje thee wilt zetten, kook dan alleen de hoeveelheid water die nodig is. Daar bespaar je namelijk ook weer een beetje energie mee. Ook als je erop uitgaat kun je genieten van een warm kopje thee, en dan liever niet uit een wegwerp bekertje maar uit een thermosbeker. Dat drinkt niet alleen prettiger, maar is ook beter voor het milieu.

Afval scheiden

Jij kan jouw steentje bijdragen in het recycleproces door het afval van jouw theeverpakking op de juiste plek te scheiden. Het plastic folie rondom de verpakking kan bij de speciale plastic afvalbak, het kartonnen doosje en de papieren envelopjes bij het oud papier en het theezakje bij het restafval. Opgeruimd staat… gescheiden pas écht netjes!

Hergebruiken

Onze Pickwick theeverpakkingen kunnen veelzijdig worden hergebruikt. Sommige theeliefhebbers bewaren de handige theedoosjes voor opslag, anderen spelen gezelschapspelletjes met de opgespaarde Tea Topics of weer anderen gebruiken het als materiaal om mee te knutselen. Wil je weten hoe?