Streven naar 100% duurzame thee met de

Rainforest Alliance

Wat is de Rainforest Alliance?

De Rainforest Alliance is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor het creëren van een betere toekomst voor mens en natuur. Door samen te werken met meerdere belanghebbenden, waaronder boeren, bedrijven en consumenten, wilt de Rainforest Alliance bossen beschermen, het levensonderhoud van boeren en bosgemeenschappen verbeteren en hen helpen zich aan te passen aan klimaatverandering.

Respect voor mens en natuur

Door als Pickwick onze thee UTZ en/of Rainforest Alliance gecertificeerd in te kopen zorgen we ervoor dat mens en natuur gedurende het proces wordt gerespecteerd.

Op weg naar een 100% Rainforest Alliance gecertificeerde thee

Met Pickwick zijn we hard op weg om al onze thee UTZ en/of Rainforest Alliance gecertificeerd in te kopen. Het UTZ-logo is onderdeel van de Rainforest Alliance. Van de thee die je in de supermarkt kunt kopen, dragen alle producten met zwarte thee het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk. Ook de fruit, spices, rooibos, en groene theeën, en 4 varianten van Pickwick Joy of Tea dragen het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk. We doen hard ons best om alle producten gecertificeerd in te kopen zodat ons totale thee portfolio aan het eind van 2021 het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk draagt.

Hoe herken je de Rainforest Alliance?

Je herkent de Rainforest Alliance gecertificeerde producten aan het keurmerk op de verpakking. Producten met het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk (herkenbaar aan de groene kikker) dragen bij aan een positieve milieu impact, sociale gelijkheid en verbeterde arbeidsomstandigheden van boeren gemeenschappen.

Photo credits: The Rainforest Alliance

 

Op weg naar een 100% duurzame theemarkt

UTZ en Rainforest Alliance

UTZ is onderdeel van de Rainforest Alliance en is een keurmerk dat staat voor duurzame landbouw met betere kansen voor boeren, hun families en onze planeet. Dankzij het UTZ programma leren boeren betere landbouwmethodes, creëren zij betere werkomstandigheden en kunnen zij beter zorgen voor hun kinderen en de natuur. Pickwick steunt duurzamere theeteelt door de inkoop van UTZ gecertificeerde thee.

www.utz.org

www.rainforest-alliance.org 

Ethical Tea Partnership

Met een aantal andere internationale theebedrijven vormt Pickwick het Ethical Tea Partnership. Samen werken we aan verbetering van de werk- en leefomstandigheden van de mensen die in theeproductie werken en streven wij naar een gezonde theesector die niet alleen sociaal rechtvaardig is, maar ook het milieu respecteert. Alle thee die Pickwick inkoopt is afkomstig van thee plantage die deelnemen aan het ETP-programma.

www.ethicalteapartnership.org

Corporate Responsibility programma

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS zijn we gedreven door onze passie voor koffie en thee, zorg voor mensen en respect voor het milieu. Lees hier meer over ons corporate responsibility programma.

https://www.jacobsdouweegberts.com/cr/