Onze thee

Al sinds 1753

Selecteren de Master Blenders van Pickwick, thee van de hoogste kwaliteit.
Daar vertellen we graag meer over. 

Wat is thee?

Zwarte Thee

Zwarte thee heet in China Rode thee en is afkomstig van de bladeren van de theeplant: Camellia Sinensis. Zwarte thee is een thee die helemaal geoxideerd is. Oxidatie is het proces wat deze thee zijn smaak en aroma geeft. Zwarte thee is de meest gedronken thee in de wereld. Bovendien is het ook de basis voor veel andere theesmaken zoals onze fruit theeën als Aardbei, Bosvruchten en de Earl Grey.

Groene Thee

Groene thee komt van dezelfde theeplant – Camellia Sinensis- als zwarte thee. Groene thee heeft echter een minimale oxidatie tijdens het productieproces. Door verhitting (door middel van stomen of wokken) wordt het enzym oxidase gedood. Hierdoor behouden de theeblaadjes hun oorspronkelijke groene kleur en smaak. In Azie is groene thee al tijden heel populair en staat het bekend om zijn positieve eigenschappen.

Rooibos

Rooibos is afkomstig van een plant die van nature voorkomt in de omgeving Cederberg te Zuid Afrika. Rooibos is niet afkomstig van de theeplant en dus eigenlijk geen thee. De bladeren van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In de laatste fase verkrijgt de rooibos haar roodbruine kleur. In tegenstelling tot de echte thee bevat rooibos geen cafeïne.

We moeten iets toegeven

Kruidenthee is geen thee

Want er komen helemaal geen theeblaadjes aan te pas! Kruidenthee bevat natuurlijke kruiden die de thee zijn smaak geeft. Niet dat het uitmaakt hoor, kruidenthee is net zo lekker.

De perfecte omgeving

Waar komt thee vandaan?

Pickwick haalt haar thee van over de hele wereld, onder andere uit Afrika, India, Sri Lanka, Indonesië en China. Deze landen hebben namelijk het perfecte klimaat en hoge plantages. Daar wordt de thee alleen maar lekkerder van!

Op weg naar een 100% duurzame theemarkt

UTZ

UTZ is een keurmerk dat staat voor duurzame landbouw met betere kansen voor boeren, hun families en onze planeet. Dankzij het UTZ programma leren boeren betere landbouwmethodes, creëren zij betere werkomstandigheden en kunnen zij beter zorgen voor hun kinderen en de natuur. Een groot deel van ons thee volume is UTZ gecertificeerd.

www.utz.org

 

Ethical Tea Partnership

Met een aantal andere internationale theebedrijven vormt Pickwick het Ethical Tea Partnership. Samen werken we aan verbetering van de werk- en leefomstandigheden van de mensen die in theeproductie werken en streven wij naar een gezonde theesector die niet alleen sociaal rechtvaardig is, maar ook het milieu respecteert. Alle thee die Pickwick inkoopt is afkomstig van thee plantage die deelnemen aan het ETP-programma.

www.ethicalteapartnership.org

Corporate Responsibility programma

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS zijn we gedreven door onze passie voor koffie en thee, zorg voor mensen en respect voor het milieu. Lees hier meer over ons corporate responsibility programma.

https://www.jacobsdouweegberts.com/cr/