Onze thee

Al sinds 1753

Selecteren de Master Blenders van Pickwick, thee van de hoogste kwaliteit.

Daar vertellen we graag meer over. 

Wat is thee?

Over thee pagina Visual Zwarte Thee

Zwarte Thee

Zwarte thee heet in China Rode thee en is afkomstig van de bladeren van de theeplant: Camellia Sinensis. Zwarte thee is een thee die helemaal geoxideerd is. Oxidatie is het proces wat deze thee zijn smaak en aroma geeft. Zwarte thee is de meest gedronken thee in de wereld. Bovendien is het ook de basis voor veel andere theesmaken zoals onze fruit theeën als Aardbei, Bosvruchten en de Earl Grey.

Over thee pagina Visual Groene Thee

Groene Thee

Groene thee komt van dezelfde theeplant – Camellia Sinensis- als zwarte thee. Groene thee heeft echter een minimale oxidatie tijdens het productieproces. Door verhitting (door middel van stomen of wokken) wordt het enzym oxidase gedood. Hierdoor behouden de theeblaadjes hun oorspronkelijke groene kleur en smaak. In Azie is groene thee al tijden heel populair en staat het bekend om zijn positieve eigenschappen.

Over thee pagina Visual Rooibos Thee

Rooibos

Rooibos is afkomstig van een plant die van nature voorkomt in de omgeving Cederberg te Zuid Afrika. Rooibos is niet afkomstig van de theeplant en dus eigenlijk geen thee. De bladeren van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In de laatste fase verkrijgt de rooibos haar roodbruine kleur. In tegenstelling tot de echte thee bevat rooibos geen cafeïne.

Kruidenthee is geen thee

Over thee pagina We moeten iets toegeven

We moeten iets toegeven

Want er komen helemaal geen theeblaadjes aan te pas! Kruidenthee bevat natuurlijke kruiden die de thee zijn smaak geeft. Niet dat het uitmaakt hoor, kruidenthee is net zo lekker

Over thee pagina Visual Waar komt thee vandaan?

Waar komt thee vandaan?

Pickwick haalt haar thee van over de hele wereld, onder andere uit India, Sri Lanka, Indonesië, China, Malawi en Zuid-Afrika. Deze landen hebben namelijk het perfecte klimaat en hoge plantages. Daar wordt de thee alleen maar lekkerder van!

Je lichaam houdt van thee

Over thee pagina Visual Thee bevat geen calorieën

Thee bevat geen calorieën

We willen allemaal zoveel mogelijk gevarieerd eten en drinken. Gelukkig is er thee: tientallen varianten, hartstikke lekker en net als de meeste  warme theeën -bevatten Pickwick theeën geen calorieën. Tenzij jij er zelf suiker of melk bij doet natuurlijk.

Over thee pagina Visual Theïne = cafeïne

Theïne = cafeïne

Heb je wel eens van theïne gehoord? Dat is gewoon een andere naam voor  cafeïne in zwarte, groene en witte thee.  Maar hoeveel cafeïne bevat nu eigenlijk een kopje thee? Een kopje zwarte thee bevat gemiddeld 30 mg cafeïne. Bij een gemiddelde kop koffie is dat 85 mg. Liever een keer geen cafeïne? Kies dan een Rooibos of kruidenmelange.

Over thee pagina Visual Niet zuur

Niet zuur

Heeft de tandarts wel ‘es tegen je gezegd: “Minder frisdrank”? Dat komt omdat frisdrank een hoge zuurgraad heeft. Maar thee gelukkig niet. Zo zijn alle warme Pickwick theevarianten — behalve Fruit Fusion — pH-neutraal en dus niet zuur.

Over thee pagina Logo Rainforest Alliance

Rainforest Alliance

De Rainforest Alliance is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor het creëren van een betere toekomst voor mens en natuur. Door samen te werken met meerdere belanghebbenden, waaronder boeren, bedrijven en consumenten, wilt de Rainforest Alliance bossen beschermen, het levensonderhoud van boeren en bosgemeenschappen verbeteren en hen helpen zich aan te passen aan klimaatverandering.

Boeren worden getraind in betere landbouwmethoden volgens de Rainforest Alliance Sustainable Agricultural Standard.

www.rainforest-alliance.org 

Over thee pagina Logo Ethical Tea Partnership

Ethical Tea Partnership

Met een aantal andere internationale theebedrijven vormt Pickwick het Ethical Tea Partnership. Samen werken we aan verbetering van de werk- en leefomstandigheden van de mensen die in theeproductie werken en streven wij naar een gezonde theesector die niet alleen sociaal rechtvaardig is, maar ook het milieu respecteert. Alle thee die Pickwick inkoopt is afkomstig van thee plantage die deelnemen aan het ETP-programma.

www.ethicalteapartnership.org

Over thee pagina Logo Corporate Responsibility programma

Corporate Responsibility programma

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS zijn we gedreven door onze passie voor koffie en thee, zorg voor mensen en respect voor het milieu. Lees hier meer over ons corporate responsibility programma.

www.jdepeets.com/sustainability/