Rooibos, rozenbottel, natuurlijke aroma, sinaasappelschilletjes (6%), citroenschilletjes (2%).

Deze heerlijke rooibos blend is verrijkt met een verfrissend vleugje citrusvrucht, wat zorgt voor een levendige twist op de zachte, warme smaak van rooibos. De natuurlijke zoetheid van rooibos wordt mooi in balans gebracht door de frisse tonen van citrus, wat deze blend tot een verrassend harmonieuze en dorstlessende infusie maakt. Rooibos is afkomstig van een plant die uitsluitend groeit in Zuid-Afrika en niet verwant is aan de traditionele theeplant. Daardoor bevat deze blend van nature geen cafeïne, waardoor je er op elk moment van de dag van kunt genieten – ook ’s avonds. Een fijne, smaakvolle keuze voor wie houdt van een kruidige basis met een frisse fruitige touch.
Energie | 4 kj / 1 kcal | |
Vetten | 0 g | |
Waarvan verzadigd vetzuren | 0 g | |
Koolhydraten | 0,2 g | |
Waarvan suikers | 0 g | |
Eiwitten | 0 g | |
Zout | 0 g |
Rooibos, rozenbottel, natuurlijke aroma, sinaasappelschilletjes (6%), citroenschilletjes (2%).
Citroen
De frisse smaak van deze thee komt door de toevoeging van citroenschilletjes. Die zorgen niet alleen voor een lekker vleugje citrus, maar geven de thee ook net dat beetje extra pit en een lichtzoete, zomerse twist.
Rozenbottel
Rozenbottel zorgt in deze blend voor een zachte, zoete smaak. Het geeft de thee een warm en fruitig tintje dat perfect past bij een rustmoment.
Rooibos
Rooibos geeft de thee een warme, milde basis met een natuurlijke, lichtzoete smaak. Omdat het van nature geen cafeïne bevat, is rooibos een geliefd ingrediënt in blends die op elk moment van de dag gedronken kunnen worden. De zachte smaak combineert goed met zowel fruitige als kruidige toevoegingen, en zorgt voor een ronde, uitgebalanceerde thee.
Sinaasappelschilletjes
Sinaasappelschilletjes geven de thee een frisse en levendige smaak. Ze zorgen voor een zonnige, fruitige toets die het geheel lekker opfrist en perfect past bij elk moment van de dag
Hoe maak je het lekkerste kopje Rooibos Citrus? Daar zijn onze Master Blenders heel de dag mee bezig. Hoe lang je het zakje in het water houdt en hoe warm het water is maakt echt verschil! Hieronder vind je specifieke tips voor Rooibos Citrus.
Water goed doorkoken
3-5 minuten intrekken
Goed roeren
Ideale temperatuur 100˚C
Rooibos komt van een plant die groeit in de omgeving van de Cederberg, een berggebied in Zuid-Afrika. Het bijzondere aan rooibos is dat het niet gemaakt wordt van de theeplant (Camellia sinensis), maar van de Aspalathus linearis plant. Dat betekent dat rooibos officieel geen ‘echte’ thee is, ook al drinken we het wel als thee.
De blaadjes van de rooibosplant worden geplukt, geplet en vervolgens in de zon gedroogd. Tijdens dit proces krijgt rooibos zijn herkenbare roodbruine kleur en milde, zoete smaak. Rooibos bevat van nature geen cafeïne en is daardoor een fijne keuze voor elk moment van de dag.
Benieuwd waar rooibos vandaan komt, hoe het werd ontdekt én wat het verschil is met andere theesoorten? We vertellen je er graag meer over.