Terug naar het overzicht

Dutch citrus cakejes

 

Wist je dat je met onze Pickwick Dutch ook heerlijke citrus cakejes kunt maken? Lees hieronder hoe je met de Pickwick Dutch lekker cupcakejes maakt.

 

Ingrediënten:

  • 120 ml (amandel) melk
  • 1 eet lepel citroensap
  • 2 zakjes Pickwick Dutch thee
  • 3 sinaasappels
  • 125 ml milde olijfolie
  • 115 gram lichtbruine bastard suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 thee lepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 210 gram bloem
  • 1 thee lepel bakpoeder
  • 100 gram amandelen

Benodigdheden

  • Muffin vormpjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Meng de melk, citroensap, en een halve kop sterke Pickwick Dutch in een kom
  3. Voeg de suiker, honing, eieren, vanille extract, bloem, snufje zout en bakpoeder toe. Meng dit allemaal goed samen tot 1 geheel.
  4. Voeg de olijfolie toe.
  5. Snij de sinaasappelen in halve partjes, en leg op de bodem van elk muffin vormpje 2 halve partjes sinaasappel.
  6. Verdeel de mix over de cup cake vormpjes.
  7. Bak de cup cakejes voor 15-18 minuten goud bruin in de oven.
  8. Draai dan de cupcakjes op zijn kop zodat je de partjes sinaasappel ziet. 
  9. Hak de amandelen in stukjes en strooi over de cakejes. 

 *Na afkoelen direct consumeren.

Klik op de Pickwick Dutch voor meer info over deze variant.