Terug naar het overzicht

Spiced Blondie

Een heerlijke blondie cake maken? Dat doe je met het recept voor de Spiced Blondie! En wat dit recept zo speciaal maakt, is de thee Spices Caramelised die je hierbij gebruikt. Zo geef jij je cake een extra speciale smaak. Lees hieronder hoe je met de Pickwick Caramelised pear een blondie cake maakt.

Ingrediënten:

  • 275 ml sterke koude thee Pickwick Caramaliserd Pear
  • 450 gram gedroogde vruchten zoals abrikozen, appels en/of peren
  • 220 gram bruine suiker
  • 100 gram fijn gehakte walnoten
  • 100 gram in vieren gesneden kersen
  • 1 ei, losgeklopt met 2 eetlepels melk
  • 450 gram zelfrijzend bakmeel


Hoe maak je zelf deze Spiced Blondies?

  1. Week de vruchten samen met de suiker één nacht in de thee.
  2. De dag erna. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Klop het ei met 2 eetlepels melk los.
  4. Voeg het ei-mengsel, suiker en zelfrijzend bakmeel aan de schaal met thee en vruchten toe.
  5. Roer de walnoten en kersen door het cake mengsel.
  6. Giet het mengsel in een vierkante/rechthoekige bakvorm.
  7. Bak de cake ongeveer 75 minuten in de oven.
  8. Na het bakken de cake laten afkoelen en in vierkante stukken snijden.
  9. Optioneel: poedersuiker als topping gebruiken om te serveren.

 

08711000287941_C1L1.png

Klik op de Caramalised Pear voor meer info over deze variant.