Ethical Tea Partnership

 

 

Pickwick vindt het belangrijk om goed om te gaan met de mensen in onze theegemeenschappen en daarbij ook het milieu te respecteren. We vertellen je graag hoe onze samenwerking met het Ethical Tea Partnership hieraan bijdraagt.

Van de productie van de theeblaadjes tot je kopje thee thuis; Pickwick wil een positief verschil maken. Daarom zijn wij één van de oprichtende leden van het Ethical Tea Partnership (ETP), samen met een aantal andere internationale theebedrijven.

Project ‘Verbeter het leven van vrouwen en kinderen in de theegemeenschappen van Assam’

 

In samenwerking met Unicef werkt het Ethical Tea Partnership al jaren om de levens van de theegemeenschappen te verbeteren. Het ETP-Unicef partnerschap is in 2014 een project gestart in Assam, India. Meisjes staan centraal in dit project. In de tweede fase van het programma, die gestart is, zal ETP werken met meer dan 200 theeplantages, een kwart van alle theeplantages in Assam. Aangezien het streven is meer dan 150.000 kinderen en jongeren te bereiken, zal dit een van de grootste programma's in zijn soort zijn in Assam.

Het ‘verbeter levens’ programma pakt enkele van de meest uitdagende problemen aan die vrouwen en kinderen treffen, waaronder gezondheidszorg, ontwikkeling van kinderen en voeding, water, sanitaire voorzieningen, hygiëne, onderwijs en kinderbescherming.

 

Deelname aan het Malawi Tea 2020 Revitaliseringsprogramma (Malawi Tea 2020)

 

Het Ethical Tea Partnership helpt met het Malawi Tea 2020-revitaliseringsprogramma om onder andere de slechte levensomstandigheden in de theesector in Malawi te verbeteren. Samen met de Tea Association of Malawi (TAML), Oxfam, IDH (het Sustainable Trade Initiative) en GIZ (German Development Agency), creëert het ETP een competitieve thee industrie in Malawi waar werknemers een leefbaar inkomen ontvangen en waar kleine boeren kunnen groeien. Zo hebben veel kleine boeren, waarvan 65% vrouw, hun landbouw- en zakelijke vaardigheden verbeterd. Daarnaast zijn er 45 kleuterschoolkwekerijen opgericht en meer dan 540.000 nieuwe theeplanten aangeplant, die de droogte goed kunnen weerstaan.

 

Lokale spaargroepen in de theegemeenschappen hebben voor extra inkomsten gezorgd voor veel kleine boeren. Het extra inkomen wordt gebruikt om te voorzien in hun basisbehoeften en om te investeren in onder andere huisvesting, medische zorg en onderwijs. Verder bieden de landgoederen vanaf nu een gezondere lunch, vol vitamines en essentiële mineralen, aan 30.000 werknemers. Ook leveren alle theeplantages één keer per week verse groenten uit eigen tuin en van lokale markten. Sommige landgoederen creëren zakelijke kansen voor vrouwen om groenten te telen op het landgoed.

 

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Ethical Tea Partnership.

 

Fotocredit: Abbie Trayler-Smith/Panos/Ethical Tea Partnership