Wat is groene thee eigenlijk?

Nederlanders drinken al jaren met veel enthousiasme groene thee. Vooral omdat deze thee zo lekker doordrinkbaar is,
en omdat je veel verschillende smaakjes hebt in de supermarkt. Maar wat is groene thee eigenlijk precies?
 

 

Alle thee wordt gemaakt van dezelfde plant

Wist je dat alle thee wordt gemaakt van dezelfde plant, namelijk CamelliaSinensis? Na het plukken van de bladeren van de theeplantages worden deze gedroogd. Hierdoor treedt fermentatie op. De mate van fermentatie bepaalt het soort thee, bijvoorbeeld groene thee, witte thee of zwarte thee. Groene thee bladeren zijn niet gefermenteerd. Hierdoor blijft de oorspronkelijke lichte, groene kleur van het blad behouden. En daardoor is de thee na het laten trekken in heet water ook lichtgroen/gelig van kleur.

 

Groene thee is lekker doordrinkbaar

Omdat groene thee zorgvuldig wordt gedroogd, behoudt het een milde smaak, en is groene thee daarom lekker doordrinkbaar. Door het frisse karakter van de natuurlijke groene thee is deze thee ook erg lekker als je dorst hebt. Een kopje groene thee zonder suiker en melk bevat daarnaast geen calorieën en is daarom een verantwoorde keuze.  

 

Groene thee bevat cafeïne

Ook in groene thee zit cafeïne. Hoeveel cafeïne er in een kop zit hangt onder andere af van hoe sterk je de thee zelf zet. Gemiddeld zit er ongeveer 30 milligram cafeïne in een kop thee van 125 milliliter.

 

Groene thee hoeft niet bitter te zijn

Vind je je kop groene thee af en toe wat bitter van smaak? Misschien is dan een goede tip voor je om het theezakje niet langer te laten trekken dan aangegeven op de verpakking.

Ook een keer groene thee proberen? Pickwick heeft pure groene thee, maar ook groene thee met diverse andere ingrediënten en smaken, zoals fruitige groene thee met cranberry of frisse groene thee met een vleugje citroen. Ook hebben we een nieuwe groene thee met Matcha en een variant met een vleugje sinaasappel en mandarijn.

Wil je meer weten over de thee van Pickwick en op de hoogte blijven van nieuwe varianten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Meer voor jou

Pure

Cranberry

Ginger & Lemongrass

Pickwick Theeblaadje

Onze nieuwsbrief loopt over van de lekkere recepten, aanbiedingen, nieuwe producten en leuke evenementen van Pickwick.