Terug naar het overzicht

Earl Grey Citrus

Wist je dat je met onze Joy of Tea Earl Grey Citrus ook lekker (samen) kunt bakken? Lees hieronder hoe je met de Earl Grey Citrus heerlijke scones maakt!

 

Wat heb je nodig?

  • 3x theezakjes Pickwick Joy of Tea Earl Grey Citrus
  • 460g bloem
  • 20g bakpoeder
  • 150g koude boter in blokjes
  • 1x ei + 1  dooier
  • 150ml melk
  • 75g suiker
  • 80g sinaasappelrasp
  • 1x snufje zout

 

Bereiding

  • Breng de melk aan de kook en neem van het vuur. Laat de zakjes Earl Grey Citrus in de melk trekken totdat deze afgekoeld is. Haal vervolgens de zakjes eruit.
  • De ander kan ondertussen het bloem, de suiker, het bakpoeder, de sinaasappelrasp, het zout en de boter mengen met de hand of met een keukenmachine tot een kruimelend deeg.
  • Voeg vervolgens het ei (zonder extra dooier) en de afgekoelde melk toe en meng het geheel tot een zacht deeg.
  • Daarna wikkel je het deeg in huishoudfolie en laat je het ongeveer een uur rusten in de koelkast. Dit is hét moment om (samen) te genieten van een lekkere kop thee!
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Plaats na het rusten de deegbal op een met bloem bestrooid werkblad en rol het uit tot ongeveer 2 tot 3 centimeter dikte.
  • Snijd de scones uit met een ronde uitsteekvorm en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Houd je veel deeg over? Kneed en rol het opnieuw zodat je er extra scones uit kan snijden.
  • Bestrijk de scones met de losgeklopte eierdooier en bak de scones ongeveer 10-12 minuten. Je kunt zien of de scones gaar zijn wanneer ze goudbruin zijn en terugveren.
  • Serveer de scones met bijvoorbeeld boter en jam. En natúúrlijk met een kopje Earl Grey thee.

Smakelijk!

 

Klik op Earl Grey Citrus voor meer info over deze variant