Terug naar het overzicht

Spicy Chai Cupcakes

 

Wist je dat je met onze Joy Of Tea Spicy Chai ook lekker (samen) kunt bakken? Lees hieronder hoe je dit heerlijke recept maakt! Geniet van deze Chai cupcakes bij een High Tea of 's middags bij een kop thee. 

Ingrediënten:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram suiker
  • 80 gram boter
  • halve theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 2 zakjes Pickwick Joy of Tea Spicy Chai
  • 125 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram roomkaas of MonChou
  • 250 gram poedersuiker


Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Verhit de melk in een pannetje. Breng het net niet aan de kook.
  3. Haal de melk van het vuur en hang er twee zakjes Pickwick Spicy Chai thee in. Laat 15-20 minuten trekken.
  4. Doe ondertussen het bakmeel, de suiker, de boter, het zout en het bakpoeder in een kom en roer door elkaar.
  5. Voeg de eieren toe en meng tot een glad geheel.
  6. Voeg als laatste de melk toe en meng nog heel even.
  7. Verdeel het beslag nu over 12 cupcake-vormpjes en zet 20-25 minuten in de oven. Je cakejes zijn gaar als een satéprikker er schoon uit komt.
  8. Maak ondertussen je frosting door de roomkaas met de boter te mixen.
  9. Voeg vervolgens beetje voor beetje de poedersuiker toe. Doe dit voorzichtig en meng op de laagste stand.
  10. Zet de frosting in de koelkast tot je cupcakes klaar zijn.
  11. Laat je spicy chai cupcakes afkoelen en spuit er dan wat frosting op.
  12. Serveer je cupcakes met een kopje Pickwick Spicy Chai!

Spicy Chai

 

Klik op de verpakking voor meer info over deze variant!