Groene thee bereiden

Hoe lang je het zakje in het water houdt, maakt echt verschil voor de smaak van groene thee. We vertellen je graag hoe je het lekkerste kopje groene thee kunt bereiden.

Groene thee

Groene thee komt van dezelfde plant als zwarte thee, Camellia Sinensis. Na het plukken van de bladeren van de theeplantages worden deze gedroogd. Hierdoor treedt fermentatie op. In tegenstelling tot zwarte thee worden de theeblaadjes bij groene thee niet gerfermenteerd. Hierdoor blijft de oorspronkelijke lichte, groene kleur behouden. Omdat groene thee voorzichtig wordt gedroogd, behoudt het een milde smaak, en is daarom lekker doordrinkbaar. Groene thee kan ook heel bitter en sterk worden wanneer het niet op de juiste manier wordt bereid. Om het lekkerste kopje groene thee te bereiden, volg je de volgende stappen.

1. Laat de thee even trekken

Groene thee hoeft helemaal niet zo lang te trekken. Wanneer je de thee te lang laat trekken in het water, wordt de thee zelfs een beetje bitter.

De ideale tijd om de groene thee te laten trekken is 2 tot 3 minuten. Je kunt hiervoor een timer zetten, of goed de kleur van de thee in de gaten houden.

2. Goed roeren

Om de smaak van de groene thee nog meer tot zijn recht te laten komen, kun je de thee ook even roeren wanneer het zakje in je theekop zit. Door te roeren geef je de theeblaadjes meer ruimte om zich te ontvouwen en kunnen de groene blaadjes hun smaak het beste afstaan aan het water.

3. En een beetje van jezelf

De lekkerste groene thee bereid je in kokend heet water, de thee te laten trekken zoals geadviseerd op de verpakking en door de thee even te roeren. Maar uiteindelijk weet jij natuurlijk hoe je de thee het lekkerst vindt. Probeer de thee bijvoorbeeld korter of langer te laten trekken, totdat je de ideale manier hebt gevonden om voor jou het lekkerste kopje groene thee te bereiden. Daarom staat er ook een minimale en maximale bereidingstijd op onze verpakking.

Een keer groene thee proberen? Pickwick heeft pure groene thee, maar ook groene thee met smaakjes, zoals fruitige groene thee met cranberry of frisse groene thee met gember en citroengras.

Wil je meer weten over de thee van Pickwick en op de hoogte blijven van nieuwe varianten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Meer voor jou

Pure

Cranberry

Ginger & Lemongrass

Pickwick Theeblaadje

Onze nieuwsbrief loopt over van de lekkere recepten, aanbiedingen, nieuwe producten en leuke evenementen van Pickwick.