In welke thee zit cafeïne?

Groene thee, zwarte thee, vruchtenthee en kruidenthee. Je kunt tegenwoordig eindeloos variëren met verschillende thee-varianten. Maar in welke van deze thee-varianten zit nou eigenlijk cafeïne? Wij gaan je hierbij wat wegwijs maken!  

Groene thee, zwarte thee, witte thee

Cafeïne, in thee ook wel theïne genoemd, is een stofje welke van nature voorkomt in theeblaadjes van de theeplant Camellia sinensis. In alle thee-varianten welke dus daadwerkelijk ook theeblaadjes bevatten; zwarte thee, groene thee, witte thee, zit dus ook cafeïne. Vruchtenthee is vaak op basis van zwarte, groene of witte thee en bevat dus in dat geval ook cafeïne.


Kruidenthee

Wist je dat kruidenthee eigenlijk helemaal geen thee is? Deze varianten zijn namelijk op basis van verschillende kruiden waar meestal geen theeblaadjes aan te pas komen. Wanneer er geen thee, mate, cacao of guarana in de blend is verwerkt, zit er ook geen cafeïne in de betreffende variant.

 

Rooibos

Rooibos is afkomstig van een plant die van nature voorkomt in Zuid-Afrika. En omdat Rooibos niet afkomstig is van de theeplant is het eigenlijk ook geen thee en bevat dit dus ook geen cafeïne.

 

Hoe herken je een cafeïnevrije thee-variant?

Ben je benieuwd welke varianten van ons Pickwick assortiment cafeïnevrij zijn? Wij hebben een gouden tip om dit zelf gemakkelijk te herkennen op de verpakking! Als een variant geen cafeïne bevat, dan staat dit op de voorkant van de verpakking vermeld. Zo kan je het dus heel makkelijk zelf controleren in de winkel!

 

Zin in een kopje cafeïnevrije thee?

Wij hebben genoeg variatie in ons assortiment voor een heerlijk kopje thee zonder cafeïne. Bijvoorbeeld Pickwick Herbal Super Blends Energy

 

Wil je meer weten over de thee van Pickwick en op de hoogte blijven van nieuwe varianten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Meer voor jou

Good Night

Energy

Rooibos

Pickwick Theeblaadje

Onze nieuwsbrief loopt over van de lekkere recepten, aanbiedingen, nieuwe producten en leuke evenementen van Pickwick.