Hoe bereid je gemberthee?

Gember is de laatste jaren erg populair geworden. Gembershots, gemberlimonade, gemberkoekjes, je kunt het zo gek niet bedenken of dit specerij wordt ergens in gebruikt. Natuurlijk hoort gemberthee ook in dit rijtje thuis. Maar hoe bereid je nou echt de lekkerste gemberthee en wat heb je daarvoor nodig? Wij gaan je dat vertellen en nemen je mee in de wereld van gemberthee!

Gember is een specerij welke wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Gember heeft een sterke smaak en kan daarom heel goed gecombineerd worden met andere ingrediënten en specerijen.

Verse gemberthee

Er zijn natuurlijk heel veel manieren om gemberthee te maken. Je kan eindeloos combineren met verschillende verse ingrediënten. Neem bijvoorbeeld een glas kokend water, voeg hier een paar schijfjes verse gember aan toe, wellicht nog een beetje citroen, honing en/of munt erbij en je hebt een heerlijk kopje zelfgemaakte verse gemberthee.


Makkelijk & sneller

Verse gemberthee is natuurlijk super leuk om te maken, maar het kan nog sneller en makkelijker. Wij van Pickwick hebben namelijk ook een aantal varianten heerlijke gemberthee in ons assortiment. Zo kan je zelf heel gemakkelijk variëren met verschillende ingrediënten en smaken en dat met één theezakje. En niet te vergeten; helemaal niet meer afhankelijk van de versheid van je ingrediënten, maar elke dag beschikbaar in je keukenkastje! Ideaal toch?

Zo maak je in een handomdraai een heerlijk kopje Pickwick gemberthee

Pickwick Joy of Tea Ginger Spices is een kruidige blend van citroenverbena en pittige gember met een frisse ondertoon van citroengras en een zoet vleugje anijs. Een kruidige gemberthee om lekker even een moment bij weg te dromen. Pickwick Joy of Tea Ginger Spices bevat stukjes echte gember waardoor de thee een licht kruidige smaak krijgt. 

Het is natuurlijk van belang dat de ingrediënten goed hun smaak afgeven aan het water bij het maken van een kopje gemberthee. Het transparante zakje van onze Joy of Tea laat je de mooie ingredienten zien die zorgvuldig zijn gekozen voor de mooi intense ervaring van jouw Pickwick thee. Wij adviseren dan ook deze variant 3-5 minuten te laten trekken in kokend water met een temperatuur van 100°C. De heerlijke smaken komen dan volledig tot zijn recht! Voor een nog intensere en kruidigere smaak kan je het zakje natuurlijk nog iets langer laten trekken, geheel naar eigen wens! Al zin gekregen in dit kopje gemberthee? Wij wel! Wil je een keer variëren met gemberthee? Dat kan! Pickwick heeft ook een heerlijk frisse thee variant op basis van groene thee met gember en citroengras.

Wil je meer weten over de thee van Pickwick en op de hoogte blijven van nieuwe varianten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Meer voor jou

Ginger & Lemongrass

Ginger Spices

Detox

Pickwick Theeblaadje

Onze nieuwsbrief loopt over van de lekkere recepten, aanbiedingen, nieuwe producten en leuke evenementen van Pickwick.