Op zoek naar een heerlijk recept voor scones voor bij de High Tea of een brunch? Lees hieronder hoe je met Pickwick English heerlijke scones maakt!
Wat heb je nodig?
- 3x theezakjes English
- 460g bloem
- 20g bakpoeder
- 150g koude boter in blokjes
- 1x ei + 1 dooier
- 150ml melk
- 75g suiker
- 80g sinaasappelrasp
- 1x snufje zout
Bereiding
- Breng de melk aan de kook en neem van het vuur. Laat de zakjes Pickwick English in de melk trekken totdat deze afgekoeld is. Haal vervolgens de zakjes eruit.
- Meng ondertussen het bloem, de suiker, het bakpoeder, de sinaasappelrasp, het zout en de boter met de hand of met een keukenmachine tot een kruimelend deeg.
- Voeg het eiwit en de afgekoelde melk toe en meng dit tot zacht deeg.
- Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Plaats na het rusten de deegbal op een met bloem bestrooid werkblad en rol het uit tot ongeveer 2 tot 3 centimeter dikte.
- Snijd de scones uit met een ronde uitsteekvorm en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de scones met de losgeklopte eierdooier en bak de scones ongeveer 10-12 minuten goudbruin. Je kunt zien of de scones gaar zijn als ze terugveren.
- Serveer de scones met bijvoorbeeld boter en jam. En natúúrlijk met een kopje English tea.
Smakelijk!
Klik op Pickwick English voor meer info over deze variant