Terug naar het overzicht

English Tea Scones

 

Op zoek naar een heerlijk recept voor scones voor bij de High Tea of een brunch? Lees hieronder hoe je met Pickwick English heerlijke scones maakt!

 

Wat heb je nodig?

  • 3x theezakjes English
  • 460g bloem
  • 20g bakpoeder
  • 150g koude boter in blokjes
  • 1x ei + 1  dooier
  • 150ml melk
  • 75g suiker
  • 80g sinaasappelrasp
  • 1x snufje zout

 

Bereiding

  • Breng de melk aan de kook en neem van het vuur. Laat de zakjes Pickwick English in de melk trekken totdat deze afgekoeld is. Haal vervolgens de zakjes eruit.
  • Meng ondertussen het bloem, de suiker, het bakpoeder, de sinaasappelrasp, het zout en de boter met de hand of met een keukenmachine tot een kruimelend deeg.
  • Voeg het eiwit en de afgekoelde melk toe en meng dit tot zacht deeg.
  • Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Plaats na het rusten de deegbal op een met bloem bestrooid werkblad en rol het uit tot ongeveer 2 tot 3 centimeter dikte.
  • Snijd de scones uit met een ronde uitsteekvorm en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de scones met de losgeklopte eierdooier en bak de scones ongeveer 10-12 minuten goudbruin. Je kunt zien of de scones gaar zijn als ze terugveren.
  • Serveer de scones met bijvoorbeeld boter en jam. En natúúrlijk met een kopje English tea.

Smakelijk!

Klik op Pickwick English voor meer info over deze variant